· 

Verwondering

Afgelopen zaterdag mocht ik mijn workshop Verwondering uitproberen op de Verbindingsdag van een fantastische groep mensen.


In een yogazaal op een prachtige locatie begon de dag met een bodyscan. Na een voorstelrondje heb ik een meditatie met ze gedaan om verbinding te maken met ons Innerlijke Kind. Heel waardevol!

Om erachter te komen hoe de ander ons ziet, hebben we het spiegelkaartenspel gebruikt. Heel verrassend was dat twee mensen afzonderlijk van elkaar, precies dezelfde kwaliteiten hadden gekozen voor hun groepslid! We sloten het spel af met het opnoemen van álle kaartjes. Wanneer je een kwaliteit hoorde die je bij een groepslid vond passen, dan mocht je klappen. We hebben aan één stuk door geklapt! 

Na de uitleg over hoe de formulieren in te vullen is iedereen individueel aan de slag gegaan met hetgeen hij of zij bewondert in een van de groepsleden. Ná de lunch hebben we de rollen omgedraaid en kwamen er hele mooie eyeopeners. Verwondering...

Om weer even in beweging te komen gingen we om beurten een woord zeggen wat we vonden passen bij voorgaande oefening. Wie het ook had ervaren, mocht gaan staan. Erg leuk om te doen! Veel beweging! Maar dat was niet verwonderlijk!

Na de uitleg over de Pantoum is iedereen hier zelf mee aan de slag gegaan. De een serieus en de ander lachend....Alhoewel iedereen vrij was in de keuze zijn of haar Pantoum voor te dragen, heeft iederéén hem laten horen. Héél mooi, héél intiem en héél verbindend. 

Op het laatst heeft iedereen nog zijn of haar zegje gedaan over de bevindingen van de Verbindingsdag. Hartverwarmend! Een groepsknuffel was het slot van een dag vol verwondering en verbinding. Dank jullie wel!

#dankbaar #verwondering #verbinding #mooiegroepmensen #warmte



Reactie schrijven

Commentaren: 0