· 

De bus.....

Doe je ogen dicht en stel je voor.... je zit in een bus. Zo'n mooie grote gele Amerikaanse 'SCHOOLBUS'. Die heb je vast wel eens voorbij zien komen in een Amerikaanse film.

 

Deze prachtige gele bus staat tot jouw beschikking ten behoeve van jouw reis. En jij zit achter het stuur.


Durf je het aan? Zo'n groot gevaarte te besturen? Zie het het als een uitdaging en kun je niet wachten om te vertrekken? Of bekruipt je een angst of onzeker gevoel en zie je bij voorbaat al allerlei beren op de weg?

 

Wie neem je eigenlijk mee op reis? Iemand die overal de weg weet misschien? Iemand die verstand heeft van auto's en bussen? Iemand die zorgt voor gezelligheid onderweg?

 

En die twee die altijd lijken te kibbelen onderweg? Laat je die thuis of neem je ze - onder strikte voorwaarden - tóch mee op reis? Misschien kan er wel iemand mee die de twee kibbelaars een beetje in toom kan houden ;)


En waar gaat jouw reis heen? Ben jijzelf degene die dat bepaalt of wordt het een gezamenlijke beslissing? Laat je je gemakkelijk overhalen of blijf je bij je oorspronkelijke plan?

 

En wie zat er ook weer aan het stuur? Jijzelf toch? Of wissel je graag af? Met wie dan en waarom? Of vind je het juist lastig om het stuur uit handen te geven?

 

Veel vragen, ik weet het (misschien ben je al afgehaakt). Maar het kan zomaar zijn dat je al doorhebt waar het hier om gaat.

Het is namelijk zo, dat deze bus niet zomaar een bus is. Het is de bus van jouw persoonlijkheid. De personen die je al dan niet meeneemt op jouw reis, vertegenwoordigen dus delen van jouw eigen persoonlijkheid! Interessant hè?!

 

Nu je dit weet: kijk nu nóg eens naar je passagiers. Herken je ze als deel van jezelf? Ook de lastige? Je kunt ze natuurlijk onderweg uit laten stappen (of het zwijgen opleggen met duct tape ;) maar besef dat ook ZIJ hun kwaliteiten hebben en dat ze jou slechts een spiegel voorhouden wat betreft lastige zaken in jouZELF.


En kijk eens naar het besturen van de bus? Was je zelf achter het stuur - in controle - gebleven of heb je het stuur juist heel graag uit handen gegeven? Wie of wat heeft de persoon achter het stuur (jij) nodig om een goede chauffeur te kunnen zijn?

En wie heb je het liefst naast je op de bijrijdersstoel zitten? En wie heb je het liefst achter je zitten?

 

Kortom; wat heb JIJ nodig in jouw leven? Op JOUW reis...

 

Mocht dit je aan het denken hebben gezet... Samen met jou kijk ik er graag naar. Dan kunnen we het er over hebben. Bel of mail me. Ik help je graag.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0